tiistai 10. syyskuuta 2013

Puutarhan hoitoa =)

Ootkos nähnyt aikaisemmin näin suurta auringonkukkaa? =) minä en ollut..
Eilen pojan koiruksen kanssa aamulenkillä näin yhdellä pihalla tään upeen valtavan isokukkaisen, isolehtisen auringonkukan..ja pakkohan siitä oli ottaa kuva..=)
..ja tässä pojan koirusmurunen..=) kuva ei eilinen vaan aikasempi..oltiin lenkillä koiruksen kanssa ja kotiin tullessa olin avaamassa ovea ja samalla iso karvanen muru kerkes juoda janoonsa sadevettä..=) poitsu aatteli varmaan että "vau kerrankin tarpeeks vettä mulle"  =D


Tässä seuraavassa kuvassa meidän etupihaa..vielä kovasti kesken..mm. nurmikon siemeniä ehkä? hankinnassa. Edellispäivänä puuhailin pihalla noi kivet tohon lintujen ruokintapaikan eteen, laittelin multaa ja siirsin joitakin kukkia "oikeisiin" paikkoihinsa. Asumme ihan metsän reunalla, maa tosi kuivaa ja köyhää joten hommia saa tehdä jotta saa pihan kukoistamaan. Pelkistetty on ehkä enemmän mieleeni kuin oikein runsas kukkakeidas, tahdon että metsäisyys ei häviä kokonaan vaan että oltas luonnollisii enemmän...siksi toi ehkä? nurmikon siementen kohdalla, vähän mietityttää oisko joku muu vaihtoehto parempi?
Hanhikit olivat tossa aidan vierellä ennestään, keltasia..(joista en tykkää, vaaleenpunanen ois mieluisempi..=).. leikkasin ne viime syksynä ihan alas, meinasin ottaa ne maasta kokonaan, mutta saivat jäädä siihen vielä. Pihalla kasvaa myös joitakin vasemmalla näkyviä liljoja sun muita mutta, ongelmana oli kesän aikana se että niihin tuli jotain ötökkää? Lannottaa tarvii ja toivoa että ötökkäongelmaan löytyy syy ja myrkky =)
Pihalla on myös pari karviaismarja pensasta ennestään, sekä mustaviinimarja pensaita laitettiin viime syksynä kaksi, kuiva kesä ja vähäinen kastelu..( mistähän johtui =D ) saivat noi keltaset lehdet aikaan. 


..tehtäskö palmikkopullaa?! ..tässä ois pikkasen mallia..=)



..ja pikkasen metsäsieni soppaakin?.. =)


Eli ei muuta kuin metsään sienestämään..=) mutta ehkä jotain muuta kuin noita yllä olevii sienii..=)










"Panivat syntymässä kiven sydämeen
ettei sydän olisi liian kevyt,

lähtisi lentoon
Panivat leipoessa kiven leipään
ettei totuus 
syödessäkään unohtuisi
Panivat matkaan lähtiessä kiven kenkään
ettei tiellä turhaan tansittaisi"
-Tommy Taberman



" Panivat syntymässä kiven sydämeen, ettei sydän olisi liian kevyt, lähtisi lentoon..." Tommy Taberman runoilee upeasti...
Kivisydän on kaunis luonnossa, mutta ihmisellä soisi olevan pehmeä, tunteva sydän. Haavoittuvakin.. herkkä..aito ja puhdas, läpinäkyväkin se saa olla mutta ei lasinen. Sydän joka tuntee ja osaa rakastaa. Sydän joka sykkii lämpöä lähelleen ja kauas. Tunteva sydän.
Se vaan haittaa ja arkaa sydäntä
ei tohtis esille laittaa
Kun herkkä sydän murtuu ja särkyy
Niin kuka sen sitten parantaa?
Kuka särkyneen
jälleen ehjäksi saa?
Rakkaus on lääke tähänkin vaivaan,
apua voi myös pyytää taivaan.
Lähelle kannattaa mennä ja anoa 
Antaisko lääkettä tohtori taivaan?!

Sieltä kun monesti saa apua vaivaan kuin vaivaan!

Itkutammen alla
sydän pieni itkee
Haaveet kaikki särkyneet
Toiveet tuuleen lentäneet

Itkutammi kuuntelee
Lohduttaa ja hoivailee
Sydän pieni ihmisen
Särkynyt on, tietää sen
`Anna tuulten tuulla tammi
Anna koko metsän kuulla
Anna laulun soida tammi
Helistellä lehtien
Anna minun olla hetki
kuunnella sun sointias
Rauhoittua sydän pieni
ehkä luonas saa'
-Irja Suhonen


..kivistä palapeliä =)




Tällästä tänään! =) <3