torstai 5. syyskuuta 2013

Kaupunkiin kahville! =)

Päivän kävelylenkin suuntana oli kaupunki. Sain kutsun torikahville mieheltäni ja aattelin mennä kävellen vaikkakin puolikuntoinen tän flunssan jatkumisen tähden olenkin..=)
Auringon suloinen paiste saatteli matkaani.
Tässä kuvia alkumatkasta, mäkistä maastoa..


Tuolta tulin =)
ja tonne olen menossa..=)

Matka kulkee metsän poikki ja pururataa jonkin matkaa. Pururadan reunalla kasvaa ihania saniaisia, metsäinen ihana maasto!
Loppumatka onkin sitten katuja pitkin..=)





Auringonsäde!!

Käpyjen alla
Kannon vierellä
Siellä se auringonsäde hymyilee

Satuja kauniita
Taruja onnesta
Meille kaikille luoduille tarjoilee

Aamunsäteen kanssa

Puiden latvoissa
Uutta päivää kauniimpaa
meille toivottelee!
-Irja Suhonen

Sydämellinen..mutta alta löytyy piikit..

Sydämellinen ja piikikäs.. Jokainen joka on vaihtanut multaa kaktukseen, tietää että jos lähestyt sitä paljain käsin, saat sormesi täyteen pieniä tuskallisia piikkejä. Särkevät piikit tulehduttavat ihon, varsinkin jos et poista piikkiä ajoissa. Luoja suuri taivainen teki ihmisen kuvakseen, kaltaisekseen ja antoi ihmiselle tuntevan sydämen. Se onkin monesti meidän ongelmamme...tunteva sydän. Jos sydän olisi kiveä, ei kai sitä enää mikään loukkaisi? Vai kivettyisikö kivikin?  Tunteva sydän...sen Jumala meille antoi. Rukousta saa pyytää että Luoja pitäisi sydämen puhtaana..tuntevana, ettei sydän katkeroitu ja kovetu, tule piikikkääksi.  =)



Sydämellistä ja piikikästä..sanoit!
Ja minä vastasin..niin, niin se on..
Joskus elämä näyttää sydämelliseltä,

mutta kun lähestyt sitä sydän avoinna,
sen piikit pistävät ja tekevät sydämeesi syviä haavoja

Siinä sitten olet..
Sydän arkana ja monilla ruvilla
Ja kun arkana avaat itsesi väärässä paikassa,
väärälle ihmiselle..niin haava
joka jo oli parantumassa aukeaa ja siinä olet..
Sydän rikki, haavat märkivinä odottamassa uutta aamua,
jonka toivot tuovan tuskaasi helpotusta

-Irja Suhonen

Keväällä kirjoitin tämän..katselin sydämellistä kukkaruukkua jossa kasvaa kaktukset ja siitä se tuli, tuo runo..=)
Elämä monesti on juuri tuollainen. Sydän avoinna, herkkänä lähestyt sitä luottaen sen sydämellisyyteen ja huomaat hetken päästä.. sydän rikkinäisenä että se olikin piikikäs, karu ja kova. Siinä sitten koitat saada itsesi kokoon ja odotat uutta aamua joka toisi tuskaasi helpotusta..mutta älä luovuta älä hellitä vielä löytyy sitä sydämellistä ja avointa..ovi on avoinna kolkuttavalle ja etsijä löytää <3

Tuunatut kivet ja kuvia jäämerestä =)

Kesän alussa kipeenä ollessani tein tälläsiä kukkakiviä. Ensin pesin kiven ja annoin sen kuivata. Sitten lakkasin kiven servettilakalla. Kuvan näihin kiviin leikkasin marimekon unikkoservetistä. Sitten laitin kuvan servettilakalla kiven pintaan kiinni. Ylimääräset lakat pyyhin varovasti pois ja annoin kivien kuivata. Tässä ne nyt sitten komeilevat! =)
Mulla ne ovat vaan nätisti parvekkeella näytillä, mutta pienempää kiveä voi käyttää esim. paperipainona ja isommalla kivellä voi pitää ovea avoinna..=)




Tässä mun kesän kivikokoelmaa Norjan matkalta! Norjan Altassa on laattakiviä luonnostaan, ja sieltä löytyi tollasia kivisiä "kahvikupin alustoja". Mä olisin jäänyt sinne mielelläni kiviä keräämään useiksi kuukauksiksi..=D
Kivet ovat niin jättikauniita, jokainen loistaa erilailla kauneuttaan ja kutsuu ottamaan mukaansa. Noi tummat isommat ihan reunassa olevat ovat ruskeita jäämeressä pyörineitä, meri oli huuhtonut ne sileän pehmeiksi.


Tässä Norjan Altan jäämeren kauneus, niin kirkkaan kirkas meri ja upeat vuoret meren ympärillä!
Tonne vielä uudestaan ja koko Norjan jäämeren rannikkoa kiertämään..niin upean kaunista seutua. Sydämestä jäi palanen sinnekkin..=)